Waarom zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen reinigen, waarom eigenlijk?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je je zonnepanelen schoon zou moeten houden.

De belangrijkste reden is voor de meeste mensen het rendementsverlies dat je hebt met vervuilde zonnepanelen. Schone zonnepanelen leveren nou eenmaal meer stroom waardoor u ook meer geld kunt besparen. Ook de levensduur van de zonnepanelen is een belangrijk aspect. Als er vogelpoep op de zonnepanelen ligt kan dit blijvende schade aanrichten. In de uitwerpselen van vogels zitten bepaalde zuren die door de zon in het paneel kunnen branden. Deze schade is niet meer te herstellen.

Maar mijn zonnepanelen regenen toch wel schoon? Nou helaas is dit echt niet het geval. Net als bij een auto die buitenstaat hebben zonnepanelen af en toe ook een wasbeurt nodig.

Reinigen met osmose water

Zonnepanelen zelf schoonmaken is niet echt aan te raden. Vaak zien wij dat het gebeurt met normaal leidingwater of zelfs grondwater. In water zit kalk die kan inbranden op je zonnepanelen. In grondwater zit ook ijzer en dit is al helemaal schadelijk voor je panelen. Wij beschikken over speciale filter installaties voor het maken van osmose water waarmee wij de zonnepanelen op een verantwoorde manier kunnen reinigen. Dit water is geheel vrij van ijzers, kalk en mineralen waardoor dit water vlekvrij opdroogt.

De zonnepanelen liggen vaak hoog op het dak waardoor ze moeilijk te bereiken zijn. Wij hebben hiervoor speciaal klim en reinigingsmateriaal om de zonnepanelen op een veilige manier te reinigen.

Contact met ons? 0314-640946
    ParticulierZakelijk


    Bij het klikken op verzenden gaat u akkoord met onze privacy verklaring.

    Schoonmaakbedrijf Doetinchem voor zonnepanelen reinigen

    Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze diensten bij ons schoonmaakbedrijf? U kunt ons inzetten voor wekelijkse schoonmaak , zonnepanelen reinigen en voor het glazenwassen. Wij staan u graag te woord wanneer u meer informatie wilt over onze werkzaamheden en diensten. Ook kunt u bij ons een offerte aanvragen. Wel zo handig voordat u bijvoorbeeld een glazenwasser inschakelt. Bel ons op 0314-640946 of een stuur een mail naar ons. Bent u momenteel op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Doetinchem? Schakel schoonmaakbedrijf Rietman schoonmaakdiensten in.

    Dit bericht delen wij ook op onze socials Facebook, Instagram en LinkedIn