Rolluiken reinigen/reparatie

Het is belangrijk dat rolluiken zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, schoon gehouden worden. Rolluiken reinigen en onderhouden is namelijk van belang voor een langere levensduur.  Rolluiken hebben met name een beschermende en isolerende functie. Dagelijks worden rolluiken blootgesteld aan (extreme) weersomstandigheden die groene aanslag en vieze lekstrepen op de rolluiken veroorzaken. Schone rolluiken geven de woning of het bedrijfspand een mooiere uitstraling dan wanneer ze smerig zijn. De binnenkant van een rolluik wordt snel vuil en kan een doorn in het oog zijn als u hier tegenaan kijkt. Tevens is het voor een optimale werking noodzakelijk om uw rolluiken schoon te houden. Het is daarom belangrijk om de bewegende delen te onderhouden

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor het reinigen van de rolluiken, ook voeren wij reparaties uit aan uw rolluiken. Tijdens het reinigen controleren wij de rolluiken op defecten of gebreken. Na deze analyse worden draaiende en bewegende delen gesmeerd voor optimaal gebruik. Kapotte onderdelen van uw rolluiken kunnen wij met zorg voor u vervangen. Voor bijna alle type rolluiken kunnen wij de onderdelen leveren.

Waarom rolluiken laten reinigen

  • Langere levensduur door goed onderhoud
  • Optimale werking door gesmeerde delen
  • Mooie en nette uitstraling aan de buitenkant
  • Schoon aangezicht vanaf de binnenkant

Reinigen van de binnenkant

Het reinigen van de buitenkant is een eenvoudige klus. Met een zachte doek of spons en een sopje kan het vuil vrij eenvoudig verwijderd worden. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is verboden. Hierdoor ontstaan vervelende vlekken en oneffenheden op de rolluiken die niet meer te verwijderen zijn.

Aan de binnenkant van de rolluiken zit vaak veel vuil. Als dit niet gereinigd wordt, zal het vuil zich steeds sneller uitbreiden. Het schoonmaken van de binnenkant is een lastige klus. Naast het schoonmaken is het een aanrader om de rolluiken (kunststof lamellen) regelmatig te waxen. Door het waxen trekt het rolluik minder snel vuil aan en blijft de laklaag glanzen.

Bewegende delen onderhouden

Het gaat natuurlijk niet alleen om schone rolluiken, maar ze moeten uiteraard ook optimaal functioneren. Daarom is het belangrijk om de bewegende delen goed te smeren als dit noodzakelijk is. Tijdens de technische controle wordt dit zichtbaar. Dit kan het beste met een teflonspray en vooral niet met een vet smeermiddel omdat dit juist meer vuil aantrekt. De rubbers van de geleiders kunnen na het schoonmaken ingesmeerd worden met een zuurvrije vaseline als dit wenselijk is. Het smeren van de geleiders voorkomt namelijk het vastvriezen van de lamellen. Naast het reinigen en het onderhouden van de rolluiken, verzorgen wij een technische controle. Eventuele gebreken worden door ons vakkundig hersteld.

Vrijblijvende informatie

Wilt u meer weten over rolluiken laten reinigen, over onze tarieven, of wilt u graag direct een vrijblijvende offerte opvragen? Rietman adviseert u graag over de mogelijkheden. U kunt ons bellen op 0314-640946 of mailen op info@rietmanschoonmaakdiensten.nl