Verwijderen graffiti is specialistisch werk

4 oktober 2022

Wij kregen telefoon van een klant dat de gevel van hun bedrijfspand was ondergespoten met graffiti. Die zelfde middag zijn wij op locatie gaan kijken en hebben wij een proefstuk gezet. Zowel de stenen gevel als de gevelbeplating hadden ze onder gespoten. Doormiddel van heet water techniek toe te passen kunnen wij bijzonder goed resultaat behalen en onze klant ging ook meteen akkoord! Voor gevelbeplating hebben wij speciale chemie besteld en dit ook behandeld. De gevel is weer helemaal vrij van graffiti en onze klant is tevreden over het resultaat.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Methodes graffiti verwijderen

Om graffiti te verwijderen zijn er verschillende methodes ontwikkeld. Het hangt namelijk af van welk soort graffiti er is gebruikt en de ondergrond waarop gespoten is. We maken onderscheid tussen:

  • stoomcleanen
  • reinigingsmiddel
  • stralen

De specialist kan per situatie bepalen welke methode het beste is.

Stoomcleanen

Bij graffiti verwijderen door middel van stoomcleanen wordt water verhit tot wel 150 graden. Vervolgens wordt er met een hoge druk de stoom tegen de gevel gespoten, waardoor de verf oplost. Dit is de meest gemakkelijke manier om graffiti te verwijderen. Omdat sommige graffiti te sterk is voor deze methode kan het niet in elke situatie worden toegepast.

Gebruik van reinigingsmiddel

Als graffiti verwijderen niet mogelijk is door middel van stoomcleanen, is het noodzaak dat er reinigingsmiddel aan te pas komt. Dit is van toepassing wanneer er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten of als de verf hardnekkig is. Bij het reinigen met reinigingsmiddel is het belangrijk dat er rekening met de ondergrond wordt gehouden, deze wordt namelijk aangetast als er verkeerde reinigingsmiddelen op worden gebruikt.

Stralen

De meest hardnekkig vorm van graffiti verwijderen is stralen, hierbij wordt een straalmiddel zoals zand of fijne steentjes aan het water toegevoegd. Dit wordt in een spuit gedaan en hiermee wordt de graffiti van de muur gespoten. Door dit door een specialist te laten doen, weet u zeker dat er geen schade aan uw gevel ontstaat.

Anti-graffiti coating

Natuurlijk hoopt u dat het graffiti spuiten bij deze ene keer blijft, maar dat is natuurlijk geen garantie. Laat daarom na het verwijderen van de graffiti, een anti-graffiti coating op uw gevel spuiten. Als er graffiti op deze coating wordt gespoten is dit makkelijker te verwijderen en wordt uw gevel beschermd tegen het indringen van verf. Daarnaast is het verstandig om de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Er wordt meestal heel wat tijd gestoken in het maken van de tekening, hoe eerder deze weg is, hoe kleiner de kans dat ze het weer op uw gevel gaan proberen.

Bespaar op het verwijderen van graffiti

Wilt u de graffiti zo snel mogelijk verwijderen, zonder uw gevel te beschadigen? Schakel dan een specialist in. Deze kijkt welke methode van verwijderen het meest past bij uw persoonlijke situatie. Er zijn genoeg gevelreinigers bij u in de buurt, maar u wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig voor het verwijderen van graffiti. Specialisten vragen verschillende prijzen voor dezelfde werkzaamheden. Daarom is het slim om eerst meerdere offertes te vergelijken voordat u met een specialist in zee gaat.

Bron: gevelreiniging-weetjes.nl