Schoonmaak van scholen in de zomervakantie

19 september 2022

Schoonmaak en specialistisch reinigingswerk scholen

In de afgelopen zomer maanden hebben de leerlingen en het personeel van scholen zomervakantie gehad. Dit is het moment dat de school ‘leeg’ is en wij als schoonmaakbedrijf alles op z’n kop kunnen zetten. In deze periode passen wij onze planning goed aan op de behoefte die er is op dat moment. Wij zorgen dat er genoeg personeel beschikbaar is om de periodieke schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren waar het reguliere schoonmaak team niet aan toekomt.

Denk hierbij aan vloeronderhoud:

Mogelijkheid 1: sprayen en opblokken

De spraymethode is de meest gemakkelijke manier om een linoleum-/ en marmoleumvloer in goede conditie te houden. Deze methode wordt ingezet zodra er nog voldoende polymeer op de vloer zit waardoor wij dit kunnen opfrissen met een high-speed eenschijfsmachine.

Wij gebruiken de high-speed eenschijfsmachine om kleine vervuiling en krasjes te herstellen en een vernieuwend effect te creëren. Voor deze methode is geen water nodig en u kunt tijdens de behandeling gewoon over de vloer lopen.

Mogelijkheid 2: topcoaten

Is een vloer toch sterker vervuild dat de spraymethode niet het gewenste resultaat zal geven, zullen wij de toplaag van de vloer voorzien van een nieuwe laag polymeer. De oude toplaag wordt verwijdert en er worden twee nieuwe polymeerlagen aangebracht. Uw vloer is dan weer goed beschermd en kan weer een periode mee!

Derde graad: strippen

Is uw vloer erg beschadigd en bevindt de vervuiling onder de bovenste polymeerlagen? Dan is strippen de beste oplossing om uw vloer te herstellen. Bij deze methode wordt de vloer ingezet met een vloerstripper om alle polymeerlagen te verwijderen. Wij schrobben de vloeren met een eenschijfsmachine en vloeren het afval water af.  Vervolgens zal de vloer van nieuwe polymeerlagen worden voorzien om een onuitwisbare indruk op al uw bezoekers te maken.