Rolluiken vakkundig laten reinigen

3 augustus 2022

Weer een mooie opdracht mogen uitvoeren bij deze klant. De rolluiken hangen er nu ongeveer 8 jaar en waren nog nooit gereinigd. Door weersomstandigheden worden de rolluiken smerig en naar verloop van de tijd heb je kans dat deze gaan spochten in de rol. De lamellen worden hierdoor erg smerig en dit geeft een lelijk aanzicht vanuit de binnenkant. Ook de verwering aan de buitenzijde van de rolluiken is naar verloop van tijd vaak zichtbaar.

Het is belangrijk dat rolluiken zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, schoon gehouden worden. Rolluiken reinigen en onderhouden is namelijk van belang voor een langere levensduur.  Rolluiken hebben met name een beschermende en isolerende functie.

Wij demonteren de rolluiken vakkundig en behandelen de lamellen met een speciaal ontwikkelde kunststof reiniger. Vervolgens spuiten wij de lamellen schoon onder gepaste en warme druk. Hierdoor verdwijnt het vuil tussen de lamellen en overige kieren. Wij hebben altijd nieuwe schroeven in onze bedrijfswagen om eventueel oude schroeven te vervangen. Ook de draaiende delen smeren wij met lagerolie voor een optimaal gebruik.