Reinigingswerkzaamheden zonneschermen en luifels

30 januari 2023

Het verschil in een notendop: levend versus niet-levend

In een notendop: Enzymatische reinigingsmiddelen bevatten (je raadt het al) enzymen. Dat zijn niet-levende proteïnen. Zij doen hun werk (in dit geval: reinigen) zodra zij in contact komen met water.

Probiotische reinigingsmiddelen bevatten (sporen van) bacteriën en dat zijn levende organismen. Zij hebben voeding (organische vervuiling) nodig om hun reinigingswerk te doen.

Enzymen zijn niet-levend

Maar hoe werkt het reinigen met enzymen nu eigenlijk precies? Innovi, specialist op het gebied van groene reinigingsoplossingen en leverancier van enzymatische reinigingsoplossingen, legt het uit: “Enzymen zijn niet-levende proteïnen die onmiddellijk worden geactiveerd zodra zij met lauw of warm water (30 tot 65 graden Celsius) in contact komen. Enzymen ‘knippen’ vervuiling in kleine stukjes. Zij katalyseren organische stoffen. De vetmoleculen verdwijnen en er resten enkel nog organische stoffen. Daarom zijn enzymatische reinigingsproducten zeer efficiënt in voedingsplaatsen en industrie. Ook omdat de enzymen als natuurlijk materiaal geen negatieve invloed hebben op machines en materiaal.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]