Onderhoud natuurstenen vloer

22 september 2022

Bij deze klant hebben wij de natuurstenen vloer gereinigd en vervolgens geïmpregneerd. De vloer is nu weer voor een aantal jaar beschermd tegen vuil en vlekken.

Bij het juiste onderhoud gaat een natuurstenen vloer levenslang mee

Duurzaamheid en slijtvastheid zijn kenmerken van een natuurstenen vloer, mits de juiste onderhoudsmiddelen worden gebruikt. Zelfs naar jaren lang intensief gebruik kan een natuurstenen vloer ge-reconditioneerd worden! Maar hoe zorg je ervoor dat je je vloer als nieuw houdt? Wij geven hierover graag vrijblijvend advies. Neem gerust contact met ons op!

Direct na de oplevering

Zodra de vloer is opgeleverd is het erg belangrijk dat de cementsluier, die is ontstaan na het voegen meteen wordt verwijdert met een hiervoor bestemd product. Hiervoor is het belangrijk de vloer grondig te stofzuigen en het product in te zetten. Vervolgens wordt de vloer met een eenschijfsmachine geschrobd en het afvalwater weg gezogen.

Wekelijkse reiniging van de vloer

Na de intensieve reinigingsbeurt is het belangrijk de vloer wekelijks te reinigen om een mooie uitstraling te behouden. De vloer kan gewist worden met een stofwisser of een stofzuiger zodat losliggend vuil van de vloer verwijdert wordt. Vervolgens is het belangrijk om met een goed onderhoudsproduct te moppen. Let hierbij op dat je niet te veel water gebruikt want dit kan schade opleveren bij voegen, plinten e.d.

Impregneren van de vloer

Een poreuzere natuursteen kan worden geïmpregneerd. Het product trekt in de poriën van de vloer en beschermt de vloer van binnen uit. Er zijn zowel kleurloze als kleurophalende producten verkrijgbaar. Gaat er dan een kop koffie of een glas wijn om, dan kan het gemakkelijk het een vochtige doek worden schoongemaakt zonder dat dit in de tegel trekt.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]