Hogedrukreiniger opslaan tijdens de wintermaanden: 3 tips

Nu de winter langzaam maar zeker zijn intrede doet in ons land, wordt het echt tijd om een aantal schoonmaaktools op te bergen. Zoals de hogedrukreiniger. Maar waar moet je op letten als je dit apparaat wegzet voor de winter? 

Tip 1: Maak de hogedrukreiniger schoon

Het kan zijn dat de machine vanbuiten vies is. Gebruik hiervoor nooit de spuitlans van de hogedrukreiniger zelf, want de machine is niet 100 procent waterdicht. De kracht van de hogedrukstraal is zo groot, dat ook de slang schade kan oplopen en niet meer bestand is tegen de waterdruk. Het best is de machine en de slang af te namen met een vochtige doek.

>> Leestip: Hogedrukreiniging in de professionele schoonmaak: “Het is een kunst”

Tip 2: Gebruik antivries

Vaak denken mensen dat de hogedrukreiniger voor opslag leeggedraaid moet worden om bevriezing te voorkomen. Maar dit is slecht voor de waterpomp, kleppen en andere bewegende delen. Gebruik antivries of ruitensproeiervloeistof om de onderdelen van de reiniger de conserveren. Gebruik hiervoor een klein stukje tuinslang met trechtertje en zet de pomp kort aan.

Tip 3: Sluit losse onderdelen goed af

Wanneer onderdelen zoals de spuitlans en de pistoolgreep losgekoppeld zijn, is het van belang dat er geen vuil, grond, zand of ongedierte in kunnen komen. De oplossing is simpel: afsluiten met een stukje tape of huishoudfolie. Gebruik geen tape dat lijmresten achterlaat. Bij de waterkraanaansluiting zit een zeefje dat in principe voldoende tegenhoudt om beschadigingen te voorkomen.